donderdag 28 februari 2013

Belgische soep JAMMIE - 28 februari


Er zitten weer al vier dagen stage op en het waren weer fijne dagen. Op de ene school is het natuurlijk wel leuker als op de andere school, maar dat heb je overal wel zeker? Het lesgeven zelf is heel fijn maar zoals al vaker vermeld is het heel hard aanpassen. We bereiden wat voor, en je mag dan het geluk hebben dat de helft van je les kan doorgaan en hopelijk niets wegvalt. Het werken, werken, werken, zoals wij het kennen is hier helemaal anders. Er moet wel gewerkt worden natuurlijk, maar in veertig graden voel je toch wel een heel groot verschil! :D 

De leukste dag deze week was ongetwijfeld vandaag! Op woensdag en donderdag geven we les aan de gehandicapte kinderen op de Special School. Gisteren hebben we les gegeven over de verschillende groenten, wat op zich al heel leuk was. Die kids zijn echt gemotiveerd om iets te leren (we hebben dan ook het gevoel dat ze voor de rest niet veel doen). Dat merk je ook want na twee uur goed doorwerken zijn ze allemaal heel moe! Zelfs wanneer het dan break is, gaan de kinderen gewoon met hun armen en hoofd op de bank liggen om te rusten. Niks gewoon dus ;-)

Vandaag hebben we samen met de kids soep gekookt, SUPER TOF! Dinsdag zijn we met de vier girls naar de markt getrokken om onze voorraad groenten in de slaan en de nodige bouillon en kruiden. Alles kostte ongeveer 12 cedi, omgerekend is dit 4,8 EURO. (Als je de foto's ziet, kan je zien dat je daar een HEEL grote pot soep voor kan maken!)
Het leuke aan vandaag was ook dat we hard konden differentiëren in ons aanbod. Groenten snijden was voor het ene kind al wat moeilijker dan voor de anderen, maar daar hadden we goede oplossingen voor. Dat kan ook niet anders want wij zijn gewoon topleerkrachten! J Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen en als je dan de grote glimlach op hun gezicht ziet, FANTASTISCH! We hadden het er zelfs even moeilijk mee. We merken ook dat ze het geweldig vinden dat we er zijn want ze doen zo hard hun best voor alles. Wanneer ze iets kunnen is de glimlach groter dan een regenboog, echt ongelofelijk.







Zeker de moeite waard om dit op onze blog te posten! J

We kunnen jullie ook al vertellen dat we dit weekend op wekeend gaan met de 4 girls: JOEPIE! We gaan het er is goed van pakken en heeeeeeeeeel de zondag aan het zwembad liggen. Tijd genoeg om te genieten, schoolwerk in orde te brengen en kleine reisplannen zullen er ook zeker inzitten!