woensdag 13 maart 2013

Suprise suprise - 11 maart

Op maandag moeten we zoals gewoonlijk les geven op TNT. We konden pas redelijk laat vertrekken want vandaag had de keuken precies niet veel zin om ons ontbijt op tijd te brengen. We moesten dus snel snel onze monden vol proppen (vol is dan nog verkeerd uitgedrukt want tegenwoordig krijgen we slechts 1 brood voor 4 personen), tanden poetsen en vertekken naar de school.  Toen we op de school aankwamen, zagen we de kinderen in sporttenue buiten op het grasveld staan. Onze leerlingen kwamen naar ons gelopen, “madam Shalot”, “madam Debby”, altijd heel leuk om dat te horen! J  Er werd ons verteld dat de kinderen moeten oefenen voor de sportwedstrijd die maandag zou plaatsvinden op Kpantec. Op woensdag zouden de lagere scholen dus samenkomen om tegen elkaar te strijden. Natuurlijk wisten wij weer van niets, maar ondertussen zijn we het al gewend om ons daarbij neer te leggen en besloten we om gewoon mee te sporten met de kinderen.

& dan heel belangrijk nieuws dat we al onze sponsors graag willen meedelen! Zoals jullie weten, hebben wij in België geld ingezameld om de kinderen hier in Ghana te kunnen helpen. Nu dat we al een paar weken lesgeven in de scholen, hebben we kunnen ondervinden waar we ons geld best in kunnen investeren. Zo zijn we op het fantastische (al zeggen we het zelf :D) idee gekomen om uniformen aan te kopen. Iedere school heeft een eigen uniform maar er lopen heel veel kinderen rond met een uniform vol met gaten, of ze dragen er één dat veel te klein is en sommige kinderen hebben zelfs niet eens een uniform omdat hun ouders dit niet kunnen betalen. Vandaar dat we graag deze kinderen nieuwe uniformen willen schenken. Omdat we dan nog geld over zouden hebben, hebben we samen besloten om voor ieder kind een schrijfdoos met schrijfmateriaal aan te kopen. Het is steeds een heel gedoe in de klas om iets te kunnen schrijven want de kinderen moeten hun potloden doorgeven omdat niet ieder kind dit heeft.

We kijken er al enorm naar uit om deze uniformen en schrijfdozen uit te delen en in de plaats daarvan de blije gezichten van de kinderen te ontvangen. Natuurlijk zijn we jullie hier ook heel dankbaar voor want zonder jullie hadden we dit niet kunnen verwezenlijken! So THANKYOU! J

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie!